Gepost op
in ,

Recept: chocolade brownie

Om met de deur in huis te vallen en niet om te stoefen maar mijn zelfgebakken brownie is altijd een hit!

Chocolade brownie

Chocolade brownie

Een caloriebommetje, maar anders zou het geen lekker dessert zijn, nietwaar?

Als het over klassiekers gaat, haal ik mijn recepten vaak bij Piet. Niet te veel tralala en het resultaat is meestal altijd super. En als het niet altijd zo is, ligt het meestal aan mij.

Ik heb van Piet mijn eerste kooklessen gekregen. Niet dat ik bij hem les ben gaan volgen, maar ik heb úren naar zijn programma’s gekeken. Nog steeds trouwens: als er niets op tv is, is er altijd wel iets te leren op Njam of bij ‘Cooked’ en ‘Chef’s Table’ op Netflix.

Maar goed, ik wijk af.

Voor de brownie heb je echt niet veel nodig: 140g fondant chocolade (hoe meer cacao hoe beter!), 4 eitjes (merci kippen!), 250g boter, 300g suiker (tja 🙂 en 120g bloem.

Brownie in 1-2-3-4-5:

  1. Smelt de chocolade én de boter. Dat kan au-bain-marie, maar ik zet dat gewoon op het kleinste vuurtje. Als alles gesmolten is, laat je het glanzende mengsel weer wat afkoelen.
  2. Klop de eieren en de suiker op. Met een mixer of met een keukenrobot.
  3. Roer er ook het chocolade/botermengsel onder. En vervolgens ook de bloem.
  4. Stort het uit in 1 grote vorm of verschillende kleintjes. Ik gebruik een barbecueschaal van Colruyt met daarin een vel bakpapier.
  5. Zet alles zo’n 35 minuten in een oven van 160°C. Als je kleine vormpjes gebruikt zal 25 minuten voldoende zijn.

Afkoelen en opeten! Of er nog een bolletje vanille-ijs bij leggen. Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.