Opleiding Hulpkok – PCVO Zele

Sinds september volg ik elke woensdagavond de opleiding tot hulpkok aan het Provinciaal Centrum voor Volwassenenonderwijs (PCVO) in Zele.

HulpkokDe opleiding bestaat uit 5 modules van telkens 1 semester. Ik volg dus de eerste module ‘initiatie warme keuken’. De nadruk ligt er op de basistechnieken: snijtechnieken, fonds maken, bak- en kooktechnieken, sauzen en soepen. Iedereen start vanaf nul en dat is best wel ok.

Hoewel ik toch al een béétje vertrouwd ben in de keuken, leer ik elke week nieuwe technieken of truukjes bij. Heel leuk dus om elke woensdagavond te gaan koken (en het achteraf op te eten!).

We maken telkens een hoofdgerecht en een voor- of nagerecht. De gerechten staan altijd in teken van de technieken die we leren (snijtechiek, saus binden, …). We werken in groepjes van 3 à 4 samen aan het menu.

Ik ben er nog niet aan uit of ik hier wekelijks verslag moet uitbrengen. De recepten kan ik sowieso niet delen om copyrightredenen en de foto’s vind je wekelijks op mijn Instagramaccount.
Of toch? Overtuig mij in de reacties!

Sorry:

- Instagram feed not found.