McDonald’s veggie – Brussel

Ik zal er hooguit 2 of 3x per jaar binnen springen, daar bij McDonald’s maar het kan mij wel elke keer ongelooflijk smaken. Ik ben ook zo ene die altijd hetzelfde bestelt: Big Mac-menu medium, frietsaus en Cola. Elke keer. Al meer dan 20 jaar. Oh ja, en nooit Quick. Een mens moet keuzes maken in het leven.

Tot ik dus las ‘McDo lanceert met “make it veggie” een nieuw gamma producten met vleesvervangers in plaats van kip‘.

McDonalds - Brussel

McDonalds – Brussel

Ok dan. Volgende week starten de Dagen Zonder Vlees. En in een markt waarin de focus toch sterk richting ‘healthy’ schuift wou ik wel eens zien proeven hoe McDonald’s daar op in speelt.

En laat de OUDSTE McDo nu net vlakbij mijn werk zijn, aan de Beurs. De eerste Mc Donalds in België ging open op 21 maart 1978. Ik was toen net geen 2 maanden oud.

Ik ging om 12.30u: pal op de middag dus en de pubers die hun vettige puisten kwamen laven aan de hamburgers en frieten stonden bijna tot buiten. Laat ons zeggen dat er rustigere momenten zijn om daar langs te gaan maar dankzij de kiosken kan je zelf snel een bestelling doorgeven en afrekenen.

In minder dan 5 minuten had ik mijn bestelling: een Mc Chicken Veggie, een McWrap Southern Chicken Cajun en een kleine Cola Zero. Alles samen 10 euro. De veggie-producten zijn voorzien van een speciale sticker.

De Mc Chicken is dus een eigenlijk een burger zonder Chicken. Het kon mij niet bekoren. Ik heb dat wel vaker als men hardnekkig het vlees wil vervangen door iets wat geen vlees is. Een beetje zoals vegetarische preparé. Dat pakt niet. De burger was behoorlijk smaakloos en ook veel te droog.

De McWrap was wél een voltreffer. De Cayunsaus was licht pikant en geeft de wrap dat tikkeltje pit dat ik bij de burger mistte.

Aan de smaak van een Big Mac kan het (nog?) niet tippen, maar goed dat er een degelijk en smakelijk alternatief is bij McDo. Misschien een reden om vaker eens langs te gaan.