Madame Chapeau – Brussel

Madame Chapeau vond ik – zoals wel vaker – via Instagram. Van de foto’s op hun website en social media krijg je instant honger.

Madame Chapeau

Madame Chapeau

Centraal staat hun ‘stoemp’, de Brusselse aardappelpuree, die je aan vult met een ‘grote stuk’ (vlees/vis/vegi) en een sausje. Ik ging voor de klassieker: wortelstoemp, worst en de vleesjus.

Ik ben er niet wild van: de worst was prima en de vleesjus heel smaakvol maar de puree smaakte naar boter. De bruiswater die ik vroeg, was een halve liter van 4.5 euro en zo kwam ik aan een rekening van 16.9 + 4.5 = 21.4 euro. En zo groot is mijn lunchbudget niet hoor.

Het interieur is heel gezellig ingericht en de Franstalige ober deed hard zijn best om mij in het Nederlands te bedienen. Hun kaart is trouwens nog ruimer, maar ook die prijzen vond ik niet onmiddellijk voor een casual lunch of diner. Prijs/kwaliteit een ‘nope’ dus.