Jour de Fête – Brussel

*voor San, a.k.a. zij die de naam van deze blog bedacht heeft en zei: “Seg, na bennekik in iet goe geweest. Echt iet vee veur uwen blog”!

Maandag waren we eerst naar de Beurs op de Anspachlaan afgezakt voor die gekke meneer in Amerika. Na een half uur in de kou op de trappen is een mens wel toe aan iets warms. Gelukkig is er vlakbij het fijne Jour de Fête.

Jour de Fête - Brussel

Het retro-interieur zorgt meteen voor de eerste warmte. In de toogbank kan je kiezen voor de saladbar of je kiest voor één van de vier suggestiegerechten.

Jour de Fête - Brussel

Jour de Fête – Brussel

Eentje daarvan is trouwens altijd vegetarisch: bonuspuntjes! De uitbaters zijn Franstalig maar bestellen in prima Nederlands: nog meer bonuspuntjes!

We kozen voor linguini met kalfsgehakt en parmezaan. Volgens de kaart zat er ook salie in, maar die heb ik niet geproefd. Daarentegen herkende ik wel een subtiele smaak van stukjes venkel.

Damn die paste was heerlijk. Doodeenvoudig maar zo vol-vol-vol van smaken. De ingrediënten vormden een simpel maar heel smakelijk geheel.

Pure keuken in het hartje van Brussel dus. En alles nog snel bediend ook. In Brussel niet altijd evident, maar voor wie een beperkte lunchpauze heeft en daarna terug aan de slag moet, toch wel belangrijk.

Jour de Fête dus, op de Anspachlaan in hartje Brussel.

2 comments to “Jour de Fête – Brussel”
2 comments to “Jour de Fête – Brussel”
  1. ‘Vee’ want ‘veur’ dat bestaat niet in mijn wereld. Hoera voor Jour de Fête en hoera voor Tom! Brownie verdiend nu?

Comments are closed.