Jong Keukengeweld – Humphrey Brussel

Dankzij de actie Jong Keukengeweld kan iedereen tussen 18 en 30 jaar kennis maken met gastronomie en Vlaamse topchefs. Voor €45 euro/pp geniet je van een driegangenmenu mét aangepaste wijnen en water.

“Hoe?”, hoor ik u al vragen, “gij zijt toch toch al ietske ouder dan 30?”. Dat heb je goed gezien! De regel is dat diegene die de rekening betaalt, tussen 18 en 30 jaar moet zijn. Over de andere tafelgenoten wordt niets gezegd. Dus nam de jongste vrouwelijke Vlaamse volksvertegenwoordiger me mee. Een volksvertegenwoordiger moet acties van bevoegde Vlaamse ministers ter plaatse controleren: check!
En ja, de volgende keer trakteer ik gewoon terug 🙂

Er doen een pak jonge chefs mee verspreid over heel Vlaanderen. In Brussel is de keuze beperkt tot Humphrey. Een grote ramp is dat niet, want Humphrey is één van de toprestaurants nieuwe lichting in Brussel.

Chef Yannick Van Aeken leerde de stiel onder meer bij Redzepi in Noma (Kopenhagen). Hij opende Humphrey samen met Glen Ramaekers in het gebouw van het platenlabel PIAS, vlakbij het stripmuseum.

Het eten wordt opgediend als ‘sharing plates’: op één groot bord dus dat je samen deelt. We kregen een aperitief met rum en gember. Het voorgerecht was een ceviche (rauw dus) van makreel. Het hoofdgerecht van Oosters gemarineerde kip werd geserveerd met een lekkere rode wijn. Mangoijs sloot het heerlijke menu af.

(klik op de foto voor een groter beeld)

Humphrey Brussel Humphrey Brussel Humphrey Brussel Humphrey Brussel

De actie loopt twee maal per jaar in oktober en in maart. Voor deze maand zal je dus héél snel moeten zijn, maar vanaf 18 september kan je opnieuw inschrijven.

Je kan op de hoogte blijven via de Facebookpagina van Jong Keukengeweld.