by
on
under
tagged ,
Permalink

DIY: kappertjes van Oost-Indische kers en limoncello

Het gaat hier niet enkel over eten gaan hoor. Hoewel, niet enkel over ‘gaan eten’, bedoel ik.

Kappertjes van Oost-Indische kers

limoncello – kappertjes

Ik heb namelijk ook een moestuin en daar groeien dingen in en zo kruip ik zelf ook af en toe achter de kookpotten. Bij deze dus een voorsmaakje van zelfgemaakte limoncello. Wat ik door de jaren heen al geleerd heb: voor klassieke recepten ben je vaak best af bij de recepten van de one and only Piet. Simpel en lekker. Serveertip: een klein beetje limoncello bij de cava werd gesmaakt. Je kan de fles trouwens in de diepvries bewaren.

Ik had vorig jaar ook Oost-Indische kers gezaaid. Zowel de bloemen als de blaadjes zijn eetbaar en zeer geschikt om een slaatje of een ander gerecht wat extra kleur en punch te geven. Maar opgelet: Oost-Indische kers zaait zichzelf en gaat al snel woekeren. Bij Jonge Sla vond ik een smakelijke oplossing: je kan de zaadbollen plukken en er zelfgemaakte kappertjes van maken.

De subtitel van deze blog is ‘Foodblog over eten. In de grond of op een bord’. Bij deze weet je waarom!