Deel een koe of varken, of koop een kip!

Mensen zijn zich meer en meer bewust van de herkomst van hun eten. Ik ook. We willen terecht weten waar ons vlees vandaan komt, wat het dier te eten kreeg en hoe het werd behandeld.

Deel een kipMijn nonkel had een boerderij en vroeger werd er een paar keer per jaar een koe of een varken geslacht, versneden en verwerkt. We wisten perfect dat de dieren enkel natuurlijke voeding had gekregen en een mooi leven hadden. Het vlees werd verdeeld over de verschillende gezinnen en geen enkel stuk ging verloren (jak, kopvlees!).

Vandaag kopen we het weinige vlees dat we nog eten op een gelijkaardige manier. Via deeleenkoe.be, deeleenvarken.be of koopeenkip.be koop je jouw stuk dier (of dieren, in het geval van de kippen) rechtstreeks bij de boer.

Op de site staat duidelijk te lezen over welk soort dier het gaat en wat de herkomst is. Je vindt er ook welke stukken vlees (worst/hamburger/…) je in jouw pakket mag verwachten. Niets van het dier gaat verloren, dus je mag je aan een gevarieerd pakket verwachten.

Koop een kip

Het pakket wordt gekoeld en vacuüm verpakt geleverd binnen een vooraf afgesproken tijdsframe (bv. zaterdagvoormiddag tussen 8 en 10u). Een online tracker laat jou toe om de koerier heel gedetailleerd te volgen.

De eerste keer kochten we zelfs een combipakket met een deel koe en een deel kip! Dat kan dus ook.

Ik geloof wel dat we allemaal wat minder maar béter vlees moeten eten. Het vlees is van topkwaliteit, zonder smaak- of bewaarstoffen en vol van smaak. Bovendien heb je steeds iets in de diepvries, wat de “wat gaan we vanavond eten”-stress ook doet afnemen.

Jup, fans hier! Wie nog?

One comment to “Deel een koe of varken, of koop een kip!”
One comment to “Deel een koe of varken, of koop een kip!”
  1. Pingback: Atelier Dierendonck – Brussel | Van tuin en tafel

Comments are closed.