Gepost op
in

De perfecte toast champignon

Vorige week had ik een bakje champignons te veel gekocht. Hoewel de kippen dat vast ook wel lusten had ik een beter idee: een toast champignon. Dus bij deze het recept.

Toast champignon

Toast champignon

Ingrediënten:

  • toastbrood
  • bakje Parijse champignons
  • citroensap (vers of uit een flesje) en wat cognac voor de liefhebbers
  • 3dl room
  • 3dl gevogeltebouillon (vers of met een blokje)
  • groen kruiden (peterselie, bieslook, …)

Zo ga je te werk:

  • borstel de champignons, snijd ze in vier en bak ze aan in een klein beetje olijfolie of boter. Laat bakker tot ze een piepend geluid maken in de pan.
  • flambeer met cognac! Opgelet: nooit onder de dampkap en let op voor lijf en ledematen. Je kan deze stap ook gewoon overslaan.
  • blus met wat citroensap en laat nog verder garen op laag vuur en met een deksel op de pan.
  • laat de bouillon of fond voor de helft inkoken. Doe er het vocht van de champignons en de room bij en laat verder inkoken. Indien nodig kan je de saus binden met wat maïszetmeel. Los hiervoor een klein beetje poeder eerst op in een bodempje water.
  • voeg de champignons en de groen kruiden toe. Verder afkruiden met peper en zout als dat nodig zou zijn.
  • rooster het brood
  • serveer de toast met de champignons er over. Werk af met wat peterselie.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.