De Noordzee – Brussel

Aaaaaaaarrrrgggghhhh… zo’n blog vraagt dus wat discipline om dat ding hier te onderhouden en regelmatig iets te posten. Komaan Bogman!

De Noordzee - Brussel

De Noordzee – Brussel

Aan lekker eten geen gebrek natuurlijk en af en toe ga ik iets eten ZONDER er een foto van te nemen. Stel je voor! Intussen is ook de eerste module 1 – Initiatie Warme Keuken van de opleiding Hulpkok die ik volg ‘binnen’. Met ‘onderscheiding’, dank u vriendelijk. Op 1 februari start de 2de module al.

De Noordzee – Brussel

Terug bij de les: lunch! Brussel! Een klassieker bij binnen- en buitenlandse toeristen is Vishandel De Noordzee aan het Sint-Katelijneplein in Brussel. Een stukje haring of garnaalkroketjes buiten aan de toog… winter en zomer, daar staat altijd volk.

Iets minder in het zicht, twee huizen links van de winkel, is er ‘Oysters & Smørrebrød‘ van dezelfde eigenaars. Zo’n smørrebrød is echt perfect als lunch: minder dan 10 euro, snel en je krijgt een lekker stuk krokant brood belegd met verse vis (koud en rauw of warm gegrild) en frisse sla. En daarover een heerlijke dressing met een perfect balans van zoet en zuur. Njam.

Je hebt steeds keuze uit een viertal broodjes en de kaart wisselt ook regelmatig. Dus in de categorie: snel, niet te duur, lekker & gezond: goedgekeurd!

In om het met hun eigen woorden te zeggen:

In cod we trust!

En trouwens: enkele huizen verder opende net Atelier Dierendonck, maar daarover later meer!