Cru / Cuit – Gent

Cru is de luxeversmarkt van de Colruyt Group. Ongeveer twee (denk ik) jaar geleden opende de eerste winkel in Overijse. Als fanboy van lekker eten reed ik al eens naar het verre Overijse om een kijkje te nemen (en ook: ik heb daar familie wonen, dat bezoekje was mooi mee genomen).

Cru / Cuit in Gent

Cru / Cuit in Gent

Sinds kort is er ook een vestiging op de Kouter in Gent. In de kelderverdieping van KBC is de winkel, op het gelijkvloers is er een eethuis. Niet dat ik vaak in Gent kom, maar het is in elk geval al een pak dichter bij de deur.

De winkel heeft een luxe-assortiment aan voedingswaren: het beste vlees, de lekkerste pasta, ruim aanbod verse groeten, een fijne selectie topwijnen enz. Maar… en dan volgt de grote ‘maar’… alles toch wel aan den stevig prijskaartje, te stevig wat mij betreft. Akkoord, topingrediënten, dat heeft zijn prijs, maar toch ze moeten niet overdrijven ook.

Ik zag er veel chique madammen en meneren en er zal vast een markt voor zijn, maar ik kon mij niet ontdoen van de vleug snobisme die over de winkel hangt.

Bon, lunch dan maar. Cuit, dat is het eethuis van Cru. Ik koos voor een stukje rundsvlees Blonde d’Aquitaine met gebraiseerd witloof. Ook hier geldt: topproduct maar – u hoort mij al komen – veel geld voor een stukje vlees en wat witloof in de pan (21 euro!)!

Cru / Cuit in Gent

Cru / Cuit in Gent

Conclusie: leuk om er eens geweest te zijn, leuk als je eens wil uitpakken met een speciaal gerecht. Maar blij mijn plaatselijke slager, bakker en groenteboer vind ik producten die deze kwaliteitstoets moeiteloos doorstaan voor een redelijke prijs.