Gepost op
in ,

Courgettini – spaghetti’s van courgette

Aaaaaaahhh de zomermaanden! Elk jaar zet ik enkele courgetteplanten in mijn moestuin. Je stopt dat in de grond en je hebt daar verder geen omkijken naar. En elke dag valt er wel een courgette te oogsten. Ik heb ze ook in alle varianten: groen, geel en wit. Lange en bolletjes.

Courgettini - spaghetti van courgette

On popular demand mijn receptje voor courgettini, slierten van courgette. Je kan het wat vergelijken met spaghettislingers. Supereenvoudig om te maken, snel, weinig afwas en bovendien ook vegetarisch.

Let wel: je gebruikt hiervoor best een ‘julienne dunschiller’. Dat is zoals een gewone dunschiller maar dan met een gekarteld mes voor de julienne. Je koopt die voor minder dan 10 euro online of bij bv. Dille & Kamille.

Courgettini - spaghetti van courgette

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 2 courgetten – Je eet het als pasta, maar het is veel lichter. Voorzie dus een grotere hoeveelheid. Als je kan, kies dan voor een groene en gele courgette. Dat geeft wat extra kleur aan jouw bord.
  • 150g geitenkaas – zo van die lekker smeuïge, Chavroux vind je in elke supermarkt.
  • zongedroogde tomaten op olijfolie – 1 of zelfs 2 potjes
  • 1 à 2 tenen look
  • enkele takjes basilicum
  • handvol pijnboompitten
  • peper en zout

Zo maak je het klaar:

  • Verwarm de oven op 180°C
  • Schil de courgetten tot op de zaadlijsten met de dunschiller. De zaadlijsten zijn voor de kippen. Je kan ook met een scherp mes zeer dunne plakjes snijden.
    Courgetten bevatten veel vocht. Laat ze eventueel even uitlekken.
  • Doe de zongedroogde tomaten mét olie samen met de look en basilicum in een cutter.  Je kan het ook met de hand fijn hakken, maar laat de olie niet verloren gaan want die bevat een pak smaak van de tomaatjes.
  • Giet het mengsel over de slierten en kruid verder met peper en zout. Meng alles.

Courgettini

  • Zet de ovenschaal in de oven voor 10 minuten. Roer daarna om en zet nogmaals 10 minuten in de oven. Ik had ook nog wat geroosterde paprika gekocht die ik er 5 minuten voor het einde bij deed zodat dit ook wat warmte kreeg.
  • Rooster intussen de pijnboompitten in een pan zonder olie. De pijnboompitten geven door de warmte hun natuurlijke olie af. Blijf constant roeren of opschudden want het roosteren gaat heel snel.
  • Serveer alles op een bord en voeg de geitenkaas in brokjes toe op het bord. Strooi er wat pijnboompitten over en werk af met een blaadje basilicum.

Courgettini

Smakelijk! De smaken van de zongedroogde tomaten, de basilicum, look en geitenkaas gaan heel goed samen. Je eet een flinke portie groenten. Echt een heerlijke, zomerse maaltijd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.